Eticheta ECO


Categorii


Produse de curatenie

Curatenie

Articole de imbracaminte

Imbracaminte

Bricolaj

Bricolaj

Echipamente electronice

Electronice

Produse de acoperire a podelelor

Podele

Mobilier

Mobilier

Produse  de gradinarit

Gradina

Echipamente de uz casnic

Electrice

Lubrifianti

Lubrifianti

Hartie

Hartie

Alte obiecte de uz casnic

Uz casnic

Servicii

Servicii
Ghidul produselor ECO


Servicii si produse etichetate

Categorii de servicii sau produse
Eticheta ecologica europeana acopera un numar din ce in ce mai mare de grupe de produse, acceptand arii majore din industriile producatoare, dar si servicii de cazare turistica. Criteriile pentru fiecare grupa de produse au fost identificate pe baza unor studii cuprinzatoare ale aspectelor de mediu legate de intregul ciclu de viata al produsului. in mod normal, acestea sunt valabile timp de trei ani.
Mai multe informatii: Procesul de stabilire a criteriilor.
Acest lucru permite ca in cadrul reviziilor periodice sa se ia in considerare dezvoltarile tehnice si modificarile pietei. Pentru a primi eticheta ecologica europeana, un anumit produs trebuie sa respecte toate criteriile - produs cheie, cele mai bune practici si performante.
Puteti afla exact ce inseamna aplicarea siglei cu eticheta ecologica UE pentru un anumit produs, facand clic pe grupele din lista de mai jos. Informatiile de acolo va vor spune care sunt criteriile actuale si pentru cat timp sunt valabile. Include, de asemenea, instructiuni pentru solicitanti.
Daca doriti ca CE sa ia in considerare o noua categorie de produse sau servicii pentru includerea in schema de etichetare ecologica UE, puteti completa formularul prezentat aici. Va rugam sa raspundeti la aceste intrebari pentru a explica motivele pentru care este propusa grupa de produse sau servicii si oferiti date utile in sustinerea acestei cereri. Formularul finalizat trebuie transmis direct la EU Ecolabel Helpdesk. Comitetul pentru etichetare ecologica al Uniunii Europene (EUEB), dupa analiza tuturor propunerilor, va selecta grupele de produse prioritare pentru care se vor elabora criterii in anii urmatori.


Nu sunt evenimente activeManualul de achizitii produse ECO