Stiri


Categorii


Produse de curatenie

Curatenie

Articole de imbracaminte

Imbracaminte

Bricolaj

Bricolaj

Echipamente electronice

Electronice

Produse de acoperire a podelelor

Podele

Mobilier

Mobilier

Produse  de gradinarit

Gradina

Echipamente de uz casnic

Electrice

Lubrifianti

Lubrifianti

Hartie

Hartie

Alte obiecte de uz casnic

Uz casnic

Servicii

Servicii
Ghidul produselor ECO


Inchiderea proiectului ECOEMERGE - Dezvoltarea pietelor ecologice emergente din Romania

Dupa trei serii de evenimente regionale de succes, ce au adunat reprezentanti ai administratiei locale si centrale, universitati, institute de cercetare si dezvoltare, precum si operatori economici, Ministerul Mediului si Padurilor, impreuna cu ministerul omolog din Norvegia si partenerii proiectului, au incercat  sa puna bazele unei retele nationale de eco-inovatori ce va fi  baza unui viitor ecologic in Romania.
Seria celor 23 de evenimente regionale ECOEMERGE se incheie printr-o conferinta finala in cadrul careia se vor trage concluziile unui proiect extrem de amplu si ambitios.
Evenimentul va avea loc pe 30-31 mai, la Sala Platinum, Howard Johnson Bucuresti.

in cadrul conferintei finale se vor dezbate rezultatele proiectului ECOEMERGE alaturi de reprezentanti din administratia publica, entitati de cercetare-dezvoltare-inovare, producatori/importatori/distribuitori de tehnologii de mediu si ONG-uri. Implementarea proiectului nu a fost usoara, insa interesul mare la nivel national da sperantele pentru un viitor mult mai responsabil fata de mediu, prin toate activitatile derulate.

Proiectul ECOEMERGE, aflat acum la finalul sau dupa doi ani de derulare, si-a propus imbunatatirea conditiilor pentru eco-inovare in Romania, atat la nivelul sectorului public, cat si al celui privat, beneficiind de experienta Norvegiei si facilitand astfel transferul de cunostinte si bune practici.

Ministerul Mediului si Padurilor si-a asumat, prin acest proiect, rolul de catalizator in reorientarea economiei catre eco-eficienta, catre modele durabile de productie si consum. Proiectul ECOEMERGE, cu  o valoare de 1.919.038 euro, a beneficiat in proportie de 85% de finantarea guvernului norvegian, prin Programul Norvegian pentru Crestere Economica si Dezvoltare Durabila in Romania, si 15% cofinantare nationala, asigurata prin bugetele Ministerului Mediului si Padurilor, Unitatii Executive pentru Finantarea invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii si Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.


Nu sunt evenimente activeManualul de achizitii produse ECO